Diverse

Trei trucuri care iti vor imbunatati instant relatia

admin / July 10, 2015

relatieTerapeutii in casatorie le numesc interventii. Oamenii de rand le numesc pur si simplu schimbari. Oricum vrei sa le spui, ele sunt cele care conteaza cu adevarat atunci cand lucrurile mici functioneaza bine. Nu te lasa pacalit de simplitate, fiindca micile schimbari pot avea un efect de unda. Incercati-le si veti fi surprinsi de cum te vor face sa te simti si de cum partenerul tau va raspunde la ele.

Utilizati reevaluarea emotionala

Oamenii de stiinta au folosit o tehnica numita “reevaluarea emotionala”, in care au pus cuplurile sa-si reevalueze experientele lor, imaginandu-se ca fiind o terta parte, neutra, o persoana impartiala din afara relatiei lor. In cadrul studiului, cuplurile au 5 – 10 minute pentru a discuta despre o sursa de conflict in relatie. Ei au oferit doar o sinteza pe baza faptelor si a celor mai importante dezacorduri traite recent, concentrandu-se asupra comportamentului, nu pe ganduri sau sentimente. Un an mai tarziu, jumatate dintre cupluri au fost repartizate aleatoriu la grupul de interventie, oferindu-li-se 10 minute pentru activitatea de reevaluare emotionala.

Cealalta jumatate dintre participanti au fost in grupul de control si nu s-au implicat in activitatea de reevaluare emotionala. Rezultatele acestui experiment au aratat ca doar grupul de control a avut un declin continuu in starea de sanatate a relatiei lor.

Leave a Reply