Util

Surse de calciu

admin / January 9, 2016

Bea un pahar mare de lapte rece. Este, probabil, cel mai de baza mod de a consuma produse lactate. O portie sanatoasa de lapte are aproape 300 de miligrame de calciu, care este aproape o treime din ceea ce ai nevoie in fiecare zi, majoritatea adultilor avand nevoie de aproximativ 1.000 de miligrame de calciu pe zi.

Adaugarea unui pic de branza la legumele verzi realizeaza doua lucruri: in primul rand, se mareste aportul de calciu si, in al doilea rand, adauga o multime de aroma , ceea ce este grozav pentru mancaciosii pretentiosi. Adaugarea de branza peste legume este usor – doar se presara branza maruntita peste partea de sus a legumelor fierte la cald.

Aveti grija cu dimensiunile de servire. O portie de branza Cheddar maruntita este de numai aproximativ o treime de cana si adauga aproximativ 200 de miligrame de calciu si 170 de calorii la o masa.

Bea un amestec cu lapte, iar astfel vei contribui la aportul zilnic de calciu. In plus vei beneficia de toate vitaminele, mineralele si fibrele care vin cu toate aceste fructe si legume sanatoase. Un cockteil de fructe de baza include fructe, lapte sau suc, iaurt si gheata, dar sunt multe retete delicioase si creative. Fii atent la cele care necesita in plus adaos de zahar sau sirop. Nu ai nevoie de calorii in plus.

Branza de vaci este o branza proaspata, moale, facuta cu unt amestecat cu lapte. O cana de branza de vaci saraca in grasimi are aproximativ 140 de miligrame de calciu si 160 de calorii. Serveste branza de vaci ca un fel de mancare separat, o reteta prietenoasa sau pe paine prajita sau cu un covrig. Branza de vaci, de asemenea, merge de minune cu cele mai multe fructe si cereale sau seminte.

Leave a Reply