Online

Ghidul incepatorilor pentru criptomoneda Bitcoin

admin / April 28, 2018

Criptomoneda Bitcoin este in trend peste tot in lume, indiferent daca cautati pe Internet sau auziti in mass-media. Este unul dintre cele mai incitante si mai ciudate lucruri care au aparut in ultimii ani. Mai important, puteti obtine o rentabilitate minunata prin tranzactionare sau o puteti pastra pe termen lung.

S-ar putea sa fi auzit despre stocuri, marfuri, Forex, dar si despre moneda de tranzactionare numita Bitcoin care afecteaza foarte mult vietile noastre. In ghidul de incepator din acest articol, veti cunoaste Bitcoin de la A la Z.

Despre criptomoneda Bitcoin

Bitcoin este o moneda digitala cunoscuta sub denumirea de criptomoneda si nu cunoaste nici o granita din punct de vedere geografic. Nu este reglementata de niciun guvern si tot ce aveti nevoie este o conexiune la internet. Ca un incepator, tehnologia Bitcoin va poate deruta si pare a fi greu de invatat. Cu toate acestea, veti reusi cu usurinta sa faceti prima dvs. tranzactionare, si cu timpul sa cunoasteti toate miscarile. Se poate urmari o evolutie Bitcoin prin criptomonitor.

Criptomoneda Bitcoin functioneaza pe o tehnologie blockchain care este o publicatie digitala fiind disponibila pentru oricine din lume. Veti gasi istoricul tranzactiilor aici si oricine poate folosi registrul pentru a o verifica. Tranzactia va fi complet transparenta si va fi verificata prin blocuri. Bitcoin si alte criptomonede sunt partile din blockchain si sunt o tehnologie minunata, care ruleaza numai pe internet.

Termeni-cheie legati de criptomoneda Bitcoin

Inainte de a va pregati sa detineti primul Bitcoin, este mai bine sa cunoasteti termenii cheie care se refera la bitcoin. Se mai numeste si BTC, care face parte din bitcoin, si 1 bitcoin este egal cu 1 milion de biti. Odata cu aparitia bitcoin-ului, s-au dezvoltat si alte criptomonede alternative. Ele sunt denumite in mod obisnuit Altcoins printre care enumeram Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Monero (XMR) si multe altele.

XBT si BTC sunt aceleasi lucruri si abreviate in mod obisnuit pentru biti. Mineritul este un alt termen folosit foarte mult si este de fapt un proces realizat de hardware pentru retelele Bitcoin.

Lucruri pe care le puteti face cu Bitcoin

Veti putea sa tranzactionati, sa cumparati, sa acceptati sau sa pastrati caracterele bitcoin. Puteti sa o trimiteti prietenilor, sa o solicitati de la un prieten si sa o stocati in portofelul dvs. digital.  Puteti sa va reincarcati chiar telefonul mobil platind prin Bitcoin.

Comisionul tranzactiei este scazut in comparatie cu PayPal, cardurile de credit si alti intermediari online. In plus, aceasta va protejeaza si intimitatea, care poate fi scursa pe internet in timp ce utilizati carduri de credit. Este extrem de sigur si nimeni nu poate confisca sau fura monede. Puteti verifica tranzactia de oriunde si in orice moment.

Se estimeaza ca cererea va creste, deoarece productia totala de bitcoin este limitata la numai 21 de milioane. Japonia a legalizat-o deja, iar alte tari ar putea sa o urmeze in curand si pretul ar putea creste.

Leave a Reply