Ce se mai aude, Online

De ce ti-a placut un articol SEO?

admin / March 21, 2017

Din ce in ce mai multi vizitatori ai site-urilor aleg anumite site-uri dupa calitatea informatiilor de pe respectivul site. Articole seo conteaza pentru cititori, in masura in care o carte isi merita denumirea de best-seller, la fel si un site aflat pe primul loc in motoarele de cautare se datoreaza continutului articolelor si muncii de optimizare a articolelor.

Dar care ar fi factorii pentru care se face alegerea articolelor de catre cititori. Pot fi factori subiectivi si obiectivi. In spatele scrierii unor articole se afla Search Engine Optimization, o tehnica care contribuie la accentuarea vizibilitatii site-ului in motoarele de cautare si care impune anumite reguli pentru redactarea articolelor, dintre care amintim plasarea unor cuvinte cheie, includerea de link-uri de la si catre surse externe.

Scriitorul de articole trebuie sa aiba in atentie nevoile cititorului, si mereu sa poata sa dea un raspuns la intrebarea – de ce un articol SEO a fost mai citit decat altul? In primul rand conteaza informatia si modul de scriere.

Cu cat este mai bine scris, cu atat va atrage mai mult trafic, deci trebuie sa fie foarte atractiv si interesant, sa contina informatii diverse si cat mai actualizate in respectivele domenii pentru care cititorul a facut o cautare pe motorul de cautare. Cuvintele cheie care sunt puse in hyperlink-uri, adica link-uri catre alte pagini relevante pentru subiect, duc cititorul pe alte site-uri despre acelasi subiect.

Apoi un cititor este atras in primul rand de un titlu incitant, deosebit, care sa contina cuvantul cheie sau informatia de care au nevoie.

Ceea ce este un element cheie in alegerea articolelor de catre cititori o reprezinta si corectitudinea gramaticala, pentru ca nimeni nu ar dori sa citeasca informatii scrise intr-o limba agramata, greselile de ortografie sau gramaticale vor fi taxate pe drept cuvant de catre cititori, care chiar daca afla informatii utile, prefera un site scris corect.

Articolul SEO pentru cititor reprezinta de fapt un text care cuprinde informatiile de care are nevoie si satisface nevoia de cunoastere a acestuia, cititorul nu stie despre metoda SEO, acest aspect este urmarit de companiile care scriu articolele, pentru ca acestea ofera informatiile care trebuie insa scrise corect si respectand cerinte impuse de Google si metodele de realizarea ale articolelor sunt complexe.

Asadar, destul de complexa este si analizarea rezultatelor obtinute, pentru ca uneori alegerea poate fi subiectiva, de cele mai multe ori insa statisticile au demonstrat ca mare parte dintre vizitatori aleg prima pagina din motoarele de cautare. Cat de multi dintre vizitatori aleg subiectiv sau obiectiv?

Din comoditate oare aleg doar prima pagina, ceea ce duce la cresterea rolului motoarelor de cautare si a activitatii SEO, care impreuna trebuie sa ofere un ranking corect, pentru ca alegerea sa nu fie subiectiva, ci obiectiva. Pe principiul sitei care cerne, la fel site-urile se vor cerne, desigur cu o deplina corespondenta intre creatorii lor si cititorii lor.

O continua atentie pentru imbunatatirea site-urilor va duce la cat mai multi vizitatori, scopul final fiind desigur satisfacerea oricaror nevoie ale acestora.

 

 

Leave a Reply