Online

De ce se încarcă greu blogul?

admin / October 14, 2015

speed-upCele mai multe răspunsuri le găsești pe PageSpeed Insights. Foarte util este și plugin-ul YSlow. Câteva idei care să vă ajute să optimizați blogul WordPress:

Optimizați imaginile. Este cel mai ușor de aplicat sfat. Se instalează plugin-ul WP Smush.it și se poate uita de el. Rolul lui este să comprime imaginile (câteodată reușește să comprime chiar și cu 50%), fără pierderi de calitate. Se pot comprima inclusiv imaginile încărcate înainte de instalarea lui. Mai nou, echipa de dezvoltatori de la WPMUDEV contribuie și ei la dezvoltarea acestui plugin.

Timp estimat: 10 minute.

Eliminați orice plugin și widget inutil.

Timp estimat: 15 minute.
Rulați din când în când un plugin de optimizare a bazei de date. Dacă aveți phpMyAdmin folosiți Optimze table și nu mai trebuie să instalați încă un plugin.

Timp estimat: 15 minute.

Dacă sunteți suficient de tehnic folosiți un plugin de cache. Cele mai populare sunt W3 Total Cache și WP Super Cache. Eu folosesc W3 Total Cache (trebuie menționat că versiunea 0.9.2.8 nu este testată suficient și că la mulți nu funcționează, stricând chiar multe bloguri). Nu uitați să faceți un backup la fișiere și la baza de date înainte să instalați un plugin de cache.

Timp estimat: 90-120 minute.

Combinați imaginile în sprite-uri. SpriteMe.org este foarte ușor de folosit: generează și sprite-ul și vă asistă și la modificarea CSS-ului.

Timp estimat: 45 minute.

Serviți fișierele statice de pe un domeniu/subdomeniu diferit.
Dacă aveți posibilitatea folosiți un subdomeniu al unui domeniu diferit de cel al blogului (vă asigurați astfel că nu se trimit cookieuri la fiecare request).

Timp estimat: 45-60 minute.

Folosiți hosting de calitate. Găsiți aici un tutorial orientativ, cu pașii pentru mutarea unui blog. Rețineți că este orientativ.

Timp estimat: 90-180 minute pentru mutarea blogului la o altă firmă de hosting.
Dacă sfaturile v-au fost utile nu uitați să lăsați un comentariu și mai adaug încă o serie de posibile optimizări.

Leave a Reply