Online, Util

De ce anvelopele all season sunt cele mai sigure anvelope?

admin / October 15, 2015

Atat pentru cei care deja sunt soferi cat si pentru cei care invata pentru a deveni soferi, cunostintele legate nu numai de partea practica a condusului cat si cea teoretica sunt foarte importante.

Un astfel de aspect important al cunostintelor teoretice legate de autovehicule in general este cel al anvelopelor si a importantei lor. Alegerea unui anumit set de anvelope poate avea implicatii foarte importante pentru un sofer, de la consumul carburantului, viteza, manevrarea, controlul si siguranta pana la chestiuni legate de viata si de moarte.

De aceea a cunoaste autovehiculul si anvelopele sale este o chestiune foarte importanta, iar in cele ce urmeaza va vom oferi exact aceasta, si anume informatii foarte importante legate de anvelope care pot avea un impact semnificativ asupra calitatii vietii dumneavoastra.
In primul rand, este important a distinge diferentele dintre diferitele tipuri de anvelope, in functie de anotimp avem anvelopele de vara, cele de iarna si anvelopele all season. In functie de tipul autovehiculului avem anvelope off-road, agricole, industriale si cele pentru autovehicule mici, din care fac parte si primele trei tipuri mentionate la inceput.

Anvelopele all season sunt acele anvelope care spre deosebire de cele de iarna si de vara, care pot fi situate la poli opusi, se situeaza in centru, pentru ca iti ofera atat echilibru, performanta pe care si cele de vara iti pot oferi, insa si siguranta, caracteristica a anvelopelor de iarna, toate aceste lucruri intr-un singur set de anvelope. Daca anvelopele de iarna sunt considerate de mai catre toti soferii niste anvelope mai sigure si mai protective pentru siguranta ta, a pasagerilor cat si a autovehiculului, iar cele de vara sunt considerate a fi cele mai potrivite pentru condusul de viteza si de performanta, anvelopele all season incearca sa imbine ambele caracteristici foarte importante pentru soferi.

Asadar, unele anvelope all season iti vor oferi stabilitate indiferent de calitatea drumului, ca este uscat, umed, inghetat, inzapezit, caracteristica inexistenta la anvelopele de vara, de aici si utilitatea lor. In cazul in care nu stiai, aproximativ toate autovehicululele vin din fabrica direct echipate cu anvelope all season, iar alegerea nu este facuta la intamplare, intrucat sunt cele mai sigure si potrivite pentru mai toate tipurile de carosabil, autovehicul sau conditie a vremii, ceea ce nu se poate spune nici pentru anvelopele de iarna, nici pentru cele de vara.

Pentru soferul comun, anvelopele all season nu numai ca imbina punctele cele mai forte ale anvelopelor de vara cat si cele de iarna, insa au si cea mai mare durabilitate, oferind rezistenta si durata de viata mult mai mare autovehiculului dumneavoastra in comparatie cu anvelopele de vara si cele de iarna.
In concluzie, anvelopele all season sunt printre cele mai de baza anvelope, ele fiind fabricate special pentru a asigura siguranta pe mai toate tipurile de carosabil si vreme.

Leave a Reply