Ce se mai aude

Comparatie intre calculatoarele noi si cele second hand

admin / January 8, 2016

In ultimii ani am putut observa cu totii cum domeniul tehnologiei a evoluat din ce in ce mai mult, de la telefoanele obisnuite pe care oricare dintre noi le are, ele fiind deja un lucru obisnuit, cu toate ca acum nici douazeci de ani posibilitatea comunicarii cu o persoana de peste ocean prin intermediul unui singur dispozitiv facea parte din domeniul filmelor science fiction, pana la ultimile noutati in materie de computere, laptop-uri, tablete, phablete, sau ebook-uri, toate fiind posibile datorita avansului in tehnologie alert.

Poate domeniul care influenteaza cel mai mult cel al gadget-urilor este cel al computerelor, care dupa cum ne aducem aminte acum nici 50-60 de ani in urma erau atat de voluminoase incat nu incapeau intr-un singur apartament, iar in prezent sunt atat de mici incat ne incap si intr-o sacosa, atat laptop-urile cat si unele micro-computere personale.

In acelasi timp si calculatoarele second hand au inceput sa devina din ce in ce mai performante, daca putem spune asa, intrucat cu cat ritmul de dezvoltare a computerelor este mai alert, cu atat si ritmul in care apar calculatoarelor second hand este mai crescut. De fapt este si de asteptat, datorita faptului ca daca in ziua de astazi un anumit computer este cel mai performant din generatia sa, maine sau saptamana viitoare este deja depasit si uitat de catre majoritatea oamenilor, motiv pentru care calculatoarele second hand ocupa un loc din ce in ce mai important.

Calculatoarele second hand, in comparatie cu cele noi desi au atat avantaje cat si dezavantaje, raportul este inclinat mai de graba in favoarea avantajelor. Incepand de la pret, utilitate pana la perioada de garantie la fel de mare, calculatoarele second hand in afara de faptul ca deja au fost folosite de catre altcineva inaintea ta, nu au niciun alt mare dezavantaj. Pe cand, un calculator nou costa mult mai mult decat unul sh, are o perioada de garantie la fel ca cea a unui calculator second hand, si foarte rar este folosit la capacitatea sa maxima.
Daca esti o persoana care isi doreste acces la internet, posibilitatea de a rula aplicatii cu cerinte modeste, sau jocuri cu cerinte modeste, ideea de a cumpara un calculator nou nu este la fel de rentabila precum este cea de a cumpara un calculator second hand, care nu numai ca te costa mai putin, este mai util insa are si o perioada de garantie aproape la fel de mare, trei motive pentru care sa te orientezi catre un calculator second hand, si nu unul nou.

In concluzie din privinta raportului performanta/ pret, un calculator sh va avea intotdeauna ratia cea mai mare in comparatie cu orice calculator nou din motive evidente.

Leave a Reply