Online

Ce pluginuri folosesc pe blog

admin / October 15, 2015

wordpress-e1366909649144-150x150Am văzut ce pluginuri folosesc alții pe blog și m-am gândit să vă recomand și eu câteva. Lista conține pluginuri pe care le folosesc pe orice blog WordPress și niciunul nu mi-a creat vreo problemă de securitate sau de performanță până acum. Oricare plugin din listă are măcar câteva sute de mii de utilizatori, deci erorile lor sunt cunoscute, raportate și remediate într-un timp rezonabil.

Nu am mai trecut în listă Akismet, Google XML Sitemaps și WP-PageNavi care oricum nu mai au nevoie de prezentare.

Jetpack. Nu folosesc din el decat:
– Sharing (fostul ShareDaddy) care pune taguri de Twitter, Facebook, Google+ in josul paginii
– Shortcode Embeds pentru shortcode-ul de YouTube cu redimensionarea videoclipului și fără related la sfârșit
Limit Login Attemps blochează IP-urile de pe care se fac mai multe încercări de login greșite.
WP Mail SMTP trimite orice mail din WordPress prin GMail, Google Apps sau orice alt server de mail care suportă SMTP.
Lightbox Gallery pentru galeriile de imagini. Permite navigarea cu tastatura (stânga, dreapta, escape). S-a descurcat mai bine decât alte pluginuri cu faptul că imaginile se încarcă de pe un domeniu extern. NextGEN nu am vrut să folosesc deoarece salvează informațiile într-un format propriu și ca atare nu poți să mai renunți niciodată la el.
Redirection permite crearea de redirecturi 301. Util când Google a indexat linkuri greșite.
W3 Total Cache. Pentru caching și optimizare. Este cel mai performant în domeniu dar cu toate astea nu-l recomand decât celor cu nervii tari. Apropo, faceți upgrade la versiunea 0.9.2.9 pentru că iar a fost găsită o breșă de securitate în versiunile mai vechi. O să scriu un articol detaliat despre configurarea lui.
WP-DBManager plugin de backup pentru baza de date. Permite trimiterea fișierului de backup pe mail, backup-uri la intervale stabilite, optimizarea bazei de date, repair la baza de date.
WP Smush.it comprimă imaginile (câteodată reușește să comprime chiar și cu 50%), fără pierderi de calitate. Se pot comprima inclusiv imaginile încărcate înainte de instalarea lui. Mai nou, echipa de dezvoltatori de la WPMUDEV contribuie și ei la dezvoltarea acestui plugin.
Yet Another Related Posts Plugin pentru posturi similare.
Singura excepție din lista de mai sus este W3 Total Cache pe care eu îl folosesc dar nu l-aș recomanda și altora. Dacă va decideți totuși să-l instalați vă recomand să faceți un backup la fișiere și la baza de date. Totuși să-i dăm Cezarului ce este al lui: scorul ăsta nu se poate obține fără el.

Și un sfat de final: nu mai este nevoie de pluginuri pentru revision control. Versiunile noi de WordPress permit controlul reviziilor.

Leave a Reply