Online

Abonare la comentarii pentru WordPress

admin / October 17, 2015

De multe ori se întâmplă ca un vizitator să ajungă pe blog, să posteze un comentariu și apoi să nu se mai mai întoarcă niciodată. Acesta este motivul pentru care am decis să instalez Subscribe to Comments, un plugin WordPress care permite abonare la comentarii.

Cel mai mult mi-a plăcut faptul că plugin-ul nu spamează utilizatorii și că le permite controlul total al abonării. Utilizatorii au oricând posibilitatea să se dezaboneze sau să blocheze toate mailurile de la blogul meu. Încă un lucru care mi-a plăcut la Subscribe to Comments este faptul că nu necesită modificarea temei blogului.

După activarea pluginului, pe forma de comentarii apare o opțiune nouă: Vreau să fiu notificat când se postează un comentariu nou.abonare la comentariile de pe blog

Interfața pentru administrarea pluginului este destul de simplă și permite customizarea în detaliu:
administrare Subscribe to comments

Ce mai trebuie precizat:

pluginul folosește funcția wp_mail(), deci se integrează bine cu WP-Mail-SMTP (eu nu am un server propriu de mail și ca atare toate mailurile se trimit prin GMail)

ca să afișeze checkbox-ul într-o poziție decentă am adăugat următorul CSS în fișierul styles.css

/* subscribe to comments */
.subscribe-to-comments {
clear:none !important;
}

Nu am folosit Subscriptions din JetPack pentru că pe blogul meu nu a funcționat (cel mai probabil din cauza W3 Total Cache). Chiar dacă mergea, Subscriptions are niște probleme majore din punctul meu de vedere:

folosește un proces destul de complicat de genul abonare/confirmare a abonării. Nu este un lucru neapărat rău dar dacă cineva vrea să facă o glumă și folosește adresa ta de mail oricum primești cel puțin un mail. În plus la celălalt plugin ai oricând posibilitatea să te dezabonezi.
toate datele sunt pe serverele WordPress.com, deci dacă începi să le folosești serviciile nu o să mai poți să-ți recuperezi datele. În plus nu ai niciun fel de control asupra datelor.

majoritatea nemulțumirilor legate de JetPack se referă la Subscriptions.
Dacă aveți orice fel de problemă cu abonarea la comentarii vă rog să mă anunțați.

Leave a Reply